Actueel

Groeten uit Barcelona 3

Bericht geplaatst op: 8-10-2017
Barcelonadagboek

Dag 4. Vandaag is het wisselprogramma. Zo hebben twee groepen de activiteiten gedaan die de andere twee groepen gisteren hebben gedaan. Wijzelf hadden vandaag in de ochtend de speurtocht door de Gotische wijk, waar leerlingen opdrachten moesten maken, vragen beantwoorden en.... selfies maken bij gebouwen, als bewijs dat ze er geweest waren. Soms zijn mobieltjes erg nuttig in onderwijssituaties.

Daarna door naar FresCo voor de lunch en dan meteen door naar de Sagrada Familia. Een rondleiding gekregen en dan nog een half uur zelfstandig door deze prachtige kerk struinen. Om 16.00 uur terug bij de metro op de Rambla, waar de kinderen tot 18.15 uur vrije tijd krijgen om even te shoppen, op te frissen, te chillen enz. Om 18.15 uur naar Restaurant Rembrandt (!). De andere groep eet bij het Hard Rock Café! En zo gaat deze dag ook weer snel voorbij. Een topdag!


Dag 3. Zoals een collega-begeleider aan aangaf (zie Barcelona update 2), hebben w geen last gehad van de grote Catalaanse demonstratie (honderdduizenden betogers) tégen afscheiding van Spanje. Dat neemt niet weg dat de Catalaanse trots alom aanwezig is, bijvoorbeeld in de vier zuilen van Mont Juïc, die voor de 4 rode strepen in de Catalaanse vlag staan. De originele zuilen stonden eerst waar nu de magische fonteinen staan en ze waren eerst een stuk hoger. Nu staan ze op een andere plek (zie foto). Het verhaal hierachter kun je in deze weblog lezen. Een van de begeleiders meldt: "Erg vreedzaam allemaal."Dag 2 (dag 1 was de reisdag). Na een busreis van ongeveer 22 uur kwamen de leerlingen rond 15.45 uur in Barcelona aan. Temperatuur: een graad of 24. Volop zon, dus de dikke jassen en truien gaan meteen uit. Daarna: inchecken in de 3 hotels waarover de leerlingen verdeeld zijn, een uurtje opfrissen, eten op of nabij de Ramblas, om 20.00 uur verzamelen en te voet naar de magische fonteinen! We hebben genoten van een mooie watershow! Terug naar de hotels. rond 23.00 is iedereen - uitgeput - op de hotelkamer. Morgen weer een druk programma!


Terugevden eve nakliyat evden eve nakliyat